Analog Space

27 November 2022 – Gisteren ben ik naar Analog Space in Eindhoven geweest. De reden: ik heb met de Ricoh 35ZF een rolletje Fomapan 400 volgeschoten om de camera te testen. Kijken of er geen licht lekt bijvoorbeeld. Fomapan is een zwart-witfilm en dat ontwikkelen ze niet overal. Normaal ga ik naar CameraNu voor ontwikkelen en digitaliseren, maar daar doen ze dus alleen kleur. Een snelle Google-zoekopdracht leerde me dat Analog Space, onderin de Trudo Toren, wél zwart-wit ontwikkelt. Op naar Strijp-S!

Van het winkeltje heb ik geen foto’s, maar het oogt als een passieproject. Geen fancy meubilair of super strakke inrichting, maar lekker simpel en industrieel. De eigenaresse begroette met een vrolijke ‘Hey, how can I help you?‘ waarop ik vertelde dat ik mijn rolletje wilde laten ontwikkelen en digitaliseren. Zij legde uit dat het wel even kan duren want zwart-wit doen ze eens per week, omdat het ontwikkelen handmatig gedaan wordt. Normaal wachten ze tot vrijdag om de rolletjes te ontvangen, en die worden vervolgens allemaal ontwikkeld in het weekend. Maar hey, da’s analoge fotografie; wachten! Voor de nieuwsgierigen onder ons, hier is de prijslijst van Analog Space:

Analog Space Prijslijst

Achter haar stond een stapeltje Kodak ColorPlus. Daar keek ze even naar om vervolgens weer naar mij te draaien. Ze hadden een voorraad binnengekregen die vrij snel bijna helemaal gereserveerd was, op een paar rolletjes na. Of ik interesse had. Don’t mind if I do! Daar heb ik dus ook een rolletje van meegenomen.

Een goede eerste ervaring met Analog Space en ik kan niet wachten tot ik een WeTransfer-linkje in de mail zie verschijnen. Ook benieuwd of die foto’s een beetje gelukt zijn… maar daarover later meer.


Eén reactie op “Analog Space”

  1. […] November 2022 – Zit je nietsvermoedend aan je PC, zie je opeens een mail binnenkomen: “Analog Space heeft je StefanV_005680 gestuurd via WeTransfer“. Op weg naar boven heb ik uit enthousiasme […]