Plannen voor 2023

Ik Schiet Film zit momenteel nog in een soort experimentele fase. Kijken wat werkt, wat niet werkt, hoeveel posts per week, wat voor onderwerpen, you name it. Daardoor kan het soms een beetje van de hak op de tak gaan, al probeer ik dat te beperken tot een minimum en me vooral te focussen op het pad dat ik tot nu toe bewandeld heb. Het oorspronkelijke idee was ook om Ik Schiet Film pas op een later moment live te laten gaan. Ergens eind 2022 of begin 2023, en tot die tijd op m’n gemak de site te vullen met content. Da’s niet helemaal gelukt want ik vond het te leuk m’n hersenspinsel alvast te delen met de buitenwereld.

Dat wil niet zeggen dat ik niks in de pijplijn heb zitten. Sowieso ga ik véél meer doen met daadwerkelijke fotografie, want dat ontbreekt nu nog een beetje. Ik heb hier momenteel 10 rolletjes kleurenfilm liggen en 2 rolletjes zwart-wit, dus ik kan wel even vooruit. Ik zou me nu wel al vol op fotografie kunnen storten, maar dat doe ik nog niet om de volgende twee redenen:

  • Momenteel is er letterlijk weinig kleur in de wereld vanwege de winter en kleurenfilm komt wat mij betreft het beste tot zijn recht als er daadwerkelijk kleur te zien is. Kleurenfilm gebruik ik dus liever niet, of het moet echt de moeite waard zijn. Los daarvan kost het ook gewoon ~25 euro per rolletje alles bij elkaar. Zonde om dat voor de fun te doen en iets te prijzig.
  • Later dit jaar wil ik mezelf gaan verdiepen in het zelf ontwikkelen en digitaliseren van film, maar dan begin ik met zwart-witfilm omdat dat proces wat makkelijker en vergevensgezinder is. Da’s ook meteen de reden dat ik die rolletjes nu niet volschiet, ondanks dat die in de aanschaf aanzienlijk goedkoper zijn en goed verkrijgbaar.

Dus voor degenen die zich afvragen waarom er zo weinig fotografie te zien is op een blog over fotografie, there you go. Die foto’s gaan er dus zeker wel komen, en dus ook content die aanzienlijk dieper ingaat op bepaalde aspecten van (analoge) fotografie. Denk aan verschillende soorten fotografie (waaronder het door mij gevreesde straatfotografie), hoe ontwikkelen werkt en wat je daarmee allemaal kunt, tips & tricks die ik gaandeweg tegenkom, en soms ook blogs met weinig tekst en veel beelden omdat dat ook gewoon gaaf is. En uiteraard de klassieke blogs die meer fungeren als een soort dagboek.

In 2023 dus meer foto’s! Meer camera’s! Meer hands-on ervaringen! Meer analoge dingetjes want analoog is de shit… anders zou ik er ook niet over schrijven. Het is namelijk niet alsof ik hier geld voor krijg ofzo. Please consider liking and subscribing and hitting that notification bell! Also check out my Patreon and consider donating! Of werkt dat hier niet zo? Je kunt me wel volgen op Instagram. Ook daar ben ik nog een beetje m’n weg aan het vinden, maar dat komt wel.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *