Oefening baart foto’s

Ondanks de grijze grauwe Nederlandse winter blijf ik toch stug foto’s maken. Het zijn er niet veel en een rolletje kan makkelijk twee weken of meer in de camera zitten, maar…
– Ik moet meer vertrouwd raken met analoog fotograferen.
– Ik moet meer vertrouwd raken met het ontwikkelen van foto’s.

Dat kan alleen als ik ook daadwerkelijk foto’s maak die vervolgens ontwikkeld moeten worden natuurlijk. Daarom deze keer de Minolta X-700 voorzien van een rolletje Kentmere 400. De keuze voor de X-700 omdat ik het focussen nog niet helemaal onder de knie heb en dat wil oefenen. Het mechanisme werkt best fijn, maar je kunt er ondanks dat best flink naast zitten qua focus. De foto’s zijn met dit rolletje grotendeels op drie momenten gemaakt: tijdens een bezoekje aan het zo goed als verlaten Huize Witven in Someren, een wandeling in de bossen met Wotan en tijdens een wandeling in de sneeuw. Tussendoor ook nog wat foto’s gemaakt.

Het rolletje is ontwikkeld met Kodak HC-110, dilution E (1 + 47). Daarover zal ik binnenkort een uitgebreide blogpost schrijven.

Huize Witven

Huize Witven is een voormalig verzorgingstehuis in Someren, aan de rand van de Strabrechtse Heide. Er zaten voornamelijk zusters/nonnen en volgens mij is het vroeger ook nog deels een opvang geweest voor jonge meiden. Sinds begin 2021 zijn de zusters er weg. Er hebben ook nog antikrakers gezeten, maar die waren inmiddels ook weer vertrokken. Mijn moeder heeft er gewerkt en we waren wel benieuwd hoe het er nu bij zou liggen. Wat ons direct opviel was dat er twee auto’s geparkeerd stonden en dat er totaal geen vernieling was. Normaal zijn verlaten panden een soort magneet voor baldadige jeugd en sneuvelen binnen de kortste keren de ruiten, maar Huize Witven was nog helemaal intact. Bij terugkomst op de parkeerplaats bleek waarom: het pand werd nog bewoond door drie personen die goed een oogje in het zeil houden. Wel leuk om zo rond het pand te lopen, maar qua fotografie niet heel spannend.

De bossen

Hier kan ik niet veel over zeggen. Rondje gelopen en foto’s geschoten. Zo tussen winter en lente is de natuur over het algemeen wat saai, maar ondanks dat wel een soort van hut gevonden en wat elfenbankjes. Roeien met de riemen die je hebt!

Let it snow!

Begint de lente bijna, ligt er opeens sneeuw. Maken we dan ook maar meteen gebruik van. Helaas waren de paden en wegen niet bedenkt met de sneeuw, maar het levert wel direct een leuk plaatje op.

De rest

Verder nog een paar foto’s gemaakt tijdens het werken voor AH Online. Ik was in Vught en daar viel mijn oog op een appartementencomplex. Eenmaal terug op het terrein van de AH Online in Eindhoven waren een aantal wagens bedekt met een laagje sneeuw dus ook dat vastgelegd. Last but not least een dag later nog even gestopt bij een verlaten garage hier in het dorp en wat foto’s gemaakt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *